Το μήνυμα της αρμονίας

 Ασχολούμαι με την αυτογνωσία από το 2011. Ξεκίνησα με την άσκηση του σώματος και τη διατροφή και στη συνέχεια με το νοητικό και πνευματικό κομμάτι.  Έχω αποκτήσει γνώσεις πάνω σε αρκετές σχολές ψυχοθεραπείας και ενεργειακής θεραπείας, μέσω σεμιναρίων(πανεπιστημιακών και μη), αλλά κυρίως μέσω προσωπικής αναζήτησης. Θα σας αναφέρω τους Φρόυντ, Άντλερ, Ρότζερς και Γιουνγκ, τη μέθοδο Γκέσταλτ, την υπνοθεραπεία, τη μέθοδο Θήτα, το Ρέικι και τη γιόγκα. Έχω μελετήσει και απροσδόκητα κατανοήσει επιστήμονες και ερευνητές της Νέας Βιολογίας και της Κβαντικής Φυσικής. Επίσης έχω αποκτήσει γνώσεις πάνω σε τέσσερις από τις επικρατέστερες θρησκείες του ανθρώπου(Χριστιανισμό, Ιουδαϊσμό, Βουδισμό και Ινδουισμό) και τον σαμανισμό. Έχω μελετήσει κάποιους φιλόσοφους και διδασκάλους, αρχαίους, μεταγενέστερους και εν ζωή. Παρακολούθησα και μελέτησα αρκετά τσάνελινγκ ανθρώπων που αποκαλούμε διάμεσους. Το τελευταίο το αναφέρω συχνά και ως δική μου ιδιότητα, χωρίς να είμαι βέβαιος για την καταλληλότητα αυτού του όρου. Δηλώνω ότι πραγματοποιώ συνεδρίες με τον Ανώτερο-Ελεύθερο εαυτό, μιας και η απάντηση που έπαιρνα, όταν πρωτοξεκίνησε αυτό το απερίγραπτο από εμένα «κατέβασμα ιδεών», στην ερώτηση «ποιος είσαι εσύ που μου προσφέρεις όλα αυτά;», η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Εσύ είσαι».

Όλές οι γνώσεις που είτε κατεβάζω από ¨ψηλά¨, είτε αποτυπώνω και ενσωματώνω μέσω συνανθρώπων μας, ξεκινάνε και καταλήγουν στη δύναμη της Αγάπης.

 Από τις αρχές του 2016 πραγματοποιώ προσωπικές και συλλογικές συνεδρίες συμβουλευτικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα ασχολούμαι με την συγγραφή (αυτόματη γραφή)* πνευματικών κειμένων και ποιημάτων.

 Κυρίως όμως νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την Αγάπη αυτού του Ανώτερου που υπάρχει μέσα μας και παντού γύρω μας και αποκαλούμε Θεό.

*

Αυτόματη γραφή είναι ένας τρόπος γραφής κατά τον οποίο η σκέψη εκφράζεται ελεύθερα και αυτόματα, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από τους κανόνες της λογικής και ηθικής. Τον όρο καθιέρωσε ο Γάλλος λογοτέχνης Αντρέ Μπρετόν στο Πρώτο Μανιφέστο του υπερρεαλισμού (σουρεαλισμού) που δημοσίευσε το 1924. Μέσα από την αυτόματη γραφή οι Υπερρεαλιστές ζήτησαν να βρουν ασυνήθιστους τρόπους έμπνευσης και άμεση επαφή με το υποσυνείδητο. Θέλησαν να απελευθερώσουν την φαντασία από τα δεσμά των λογικών και των λογοτεχνικών κανόνων και να βγάλουν τη λογοτεχνία από το αδιέξοδο που είχε φτάσει με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί Έλληνες ποιητές της Γενιάς του Τριάντα δέχτηκαν την επίδραση του Υπερρεαλισμού όπως ο Ανδρέας Εμπειρίκος και ο Νίκος Εγγονόπουλος.